Återblick 2016 – Den politiska delen (börsen exkluderad – se egen artikel)

Av olika anledningar har bloggen legat väldigt nere. Nytt jobb, ny familjesituation samt allmän olust att upprepa saker som ändå aldrig blir bättre. Men bloggen är inte död, långt därifrån. Under 2017 kommer den säkerligen att leva upp igen med ny fart. Även fast jag misslyckats med att skriva något det senaste halvåret så hittade över 7000 unika läsare till min blogg under debutåret. Här är vad ni andra missat so far…

2016 var ett humanistiskt haveri utan dess like i Sverige och det mesta var att förutse

Lagom till Kvinnodagen skrev jag om Socialdemokraternas hyckleri i allmänhet och Margot Wallströms a.k.a Swedish Hillary i synnerhet. Hennes frotterande med Nadia Murad inför samlad press lämnade en lika förutsägbar som unken avsmak lagom till när hon och hennes parti bara ett par månader senare röstade igenom en ny asyllag som gjorde det mer eller mindre omöjligt för kvinnor som Nadia att ta sig till Sverige.

I Mars skrev jag om varför det är idiotiskt med friskolor på börsen. Sedan noterades två stora skolkoncerner under sommaren och regeringen kom med ett sjukt konstigt förslag om någon slags töntig vinstbegränsning. Hadzialic flydde skeppet och jag hade gjort det samma om jag riskerat att bli frontfigur för den sämsta affären svenska skattebetalare gjort sedan Nuonaffären.

En annan väldigt läst text var den om hur fascismen likt kräftan biter sig fast under vår radar samt hur oförmögna vi är att hantera den utifrån vårt givna paradigm. Sedan dess har Kent slagits på krogen, en företrädare förespråkat äganderättsbegränsning för judiska medborgare och deras kansli har anställt en förmodat rysk spion för svenska skattepengar.

Den kanske mest uppskattade texten och den enda icke-börsrelaterade diton där jag inte mottog en enda negativ kommentar var min text om att vi inom proffshandbollen på alla sätt är redo att välkomna spelare med andra sexuella preferenser än den gängse heteronormen. Efter det införde IHF ett gäng nya regler som bara syftade till att förbjuda kaptensbindlar i regnbågsfärger, men vad var att förvänta sig? Det enda vi kan göra är att fortsätta kämpa för en accepterande miljö där kollegor bedöms utefter vad de presterar på planen.

Mest lästa var annars två klickbetesbotar: Sverige – Landet med världens högsta skatter … Eller? , samt 5 saker som visar att Sverige absolut inte står inför en #systemkollaps. Inte jättespännande för mig men ett pedagogiskt insteg för många som vägrar faktakolla sina påståenden.

Min absolut bästa text var annars den som DN publicerade. Den förklarar ur ett historiskt perspektiv varför vi till varje pris skall unvika att stänga våra gränser: Det är när gränserna stängs som mörkret faller och folkmordet kan ta vid. Läs den och fundera. Är det verkligen värt det igen?

Min bästa politiska tweet var utan tvekan den här:

Nu är ju ingenting bevisat men med tanke på hur Turkiet agerat efter ´kuppen´ så tyder ingenting på att jag hade fel. Synd bara att den svenska regeringen är så förbannat feg och vägrar avsäga sig medansvar för vad som händer där nere. Så länge vi inte säger något samt slutar ge ekonomiskt bistånd är varje sänkt flyktingbåt, varje fängslad politker/journalist/jurist och varje mördad kurd vår förbannade medskyldighet. Att 99% av er inte orkar bry er hjälper inte direkt till. Tyst medgivande är inte detsamma som protest.

2017 hoppas jag att …

Fler än C, V och SD tar ett ideologiskt grepp på asylpolitiken. Hur många klarar vi av? Hur hjälper vi dem att komma hit?

Birgitta Ohlsson tar över Fallospartiet

MP inser att de tillsammans med Margot Wallström och Hillary representerar precis allt det som vanligt folk förraktar hos politiker. Karriären framför allt. Om de inte slutar med politik så kan de i alla fall lämna över sina sociala mediekonton till folk som kan hantera dem och då menar jag inte: …´Bästaste, snyggaste och coolaste regeringen´. Socialdemokraternas fjortisgäng slog 2016 alla rekord i att bete sig som osäkra bekräftelsesökande tonåringar på twitter. Skärp er, ni är vuxna människor med ansvar för vårt land.

Att EU gör framsteg i strävan efter ett mer samordnat socialförsäkringssystem.

Att EUs större länder uppmärksammar förföljelsen som romer utsätts för i Europas mindre nogräknade länder.

Att transportörsansvaret ifrågasätts.

Att Sverige slutar exportera vapen ö.h.t

Att tiggeriförbudet landar i samma skräphög som Reepalus vinstbegränsningsrapport.

Att AIK vinner SM-guld (Nästa år då jävlar)

Att uttryck som systemkollaps, absurdistan, id-pol, godhetsknarkare, pk-vänstern osv osv, precis som nu, markerar människor som jag har liten, alternativt noll, lust att diskutera politik med. Inse att alla era argument är känslostyrda och att de bottnar i eran curlade uppväxt där ni blivit övertygade om att just era känslor måste tas i beaktande. Läs en bok, lär er googla, argumentera er fram med fakta. Jag älskar när folk övertygar mig om att jag har fel utan anekdotiska eller känslostyrda argument.

Gott nytt år.

FacebooktwitterFacebooktwitter

You may also like...