Om kultur styr sexuella övergrepp? Vad ska vi då Skylla på?

Det är inställningen som svenska män har, att det bara är blattar som våldtar, som gör att det aldrig blir något liv när de själva åker till Thailand och ligger med småbarn…*

Minns ni? Der var 3 månader sedan och många svenska män (och ett par kvinnor) var fullt övertygade om att det var utlänningarnas kultur som fick dem att göra så hemska grejer mot svenska flickor. Jag skrev i affekt ett öppen brev på FB som fick ganska bra spridning. I brevet ställde jag en enkel fråga: Vad är det som får svenska män att bete dig som dem i Köln om det egentligen handlar om kulturell härkomst? I och med SDs vidriga utredning blev den enkla frågan aktuell och sanningen är nog att den aldrig kommer bli inaktuell

Från 12/1-16

Jag har den senaste tiden läst så sjukt mycket smörja om hur kultur och annat svävande skulle vara bakgrunden till benägenheten att begå övergrepp. Senast var det GP som inte helt oväntat angrep ”de andra”.

När utlänningar begår övergrepp beror det på kultur: Alles klar, då vet vi det**.

Det jag frågar mig är vad det beror på när tjejer utsätts av etniska svenskar/tyskar/andra vita människor från Västeuropa?

Fråga vilken tjej som helst och de kommer att berätta om högstadiet som ett helvete där många killar tog sig friheter de absolut inte hade. Jag var antagligen inte ett skit bättre själv och vill uppriktigt sagt be om ursäkt till eventuella offer. Som tur är växer de flesta upp och inser att man inte kan bete sig som en grottmänniska resten av livet. Dock gör inte alla det.

Jag har två gånger hamnat i konfrontation på krogen i mitt vuxna liv. Båda gångerna började det med att jag såg vuxna män som stack upp sina händer innanför kjolen på förbipasserande kvinnor. Båda gärningsmännen var ”ariska” tyskar och alla deras garvande polare likaså. Vilken kultur tillhör de här männen som gör på samma sätt varje gång de är fulla bland folk? Bägge kvinnorna berättade för mig att de knappt kunde gå ut utan att räkna med sådant och att det även gällde deras tjejkompisar. Vilken kultur är det som får unga pojkar/män med svenska föräldrar att klämma klasskamrater på brösten eller mellan benen?

Senaste veckan har varenda jävel förklarat att när invandrare beter sig som idioter så beror det på härkomst och ”kultur” så det har jag redan fattat. Men vad är det som får svenska, tyska och vita män som mig i allmänhet att bete sig likadant? Och varför slutar inte vi om vi nu är så jävla mycket bättre? Varför slutar inte våra söner, bröder, fäder? Om det nu är en kulturell sak och vår kultur inte har dessa inslag så borde det väl vara dags att ta tag i problemet?

Med tanke på att lösningen som folk efterfrågar verkar vara utvisning för gärningsmän med utländsk härkomst så antar jag att ett 10 årigt fängelsestraff för våra ”egna” ungdomar vore passande? Själv tycker jag att det kan höjas till 20 år om gärningsmannen är över 18 och fortfarande tror att det är ok.

Det kanske är dags för oss ”utvecklade”, ”civilicerade” och ”jämställda” att gå i bräschen och visa ”de andra” hur man borde bete sig? Börja med er själva och ta sedan tag i era söner. Om vi alla kan sköta oss blir det mycket lättare att påvisa kulturskillnader för nyanlända. Dessa kommer känna sig mycket mer obekväma i sin roll som gärningsmän om det faktiskt inte finns någon könsordning i det nya landet de lever i och om ingen annan här beter sig på samma sätt som män gör över hela världen.
Lös bara!

Lästips: Edward Said.

Åter till 10/3 -16

Idag kom SD med en internrapport som tar upp sexuella trakasserier inom partiet. Med tanke på deras höga svansföring när det kom till händelserna i Köln så är det anmärkningsvärt hur de själva agerar i fråga om sexuella trakasserier inom partiet. Detta helsvenska parti som bejakar den ”svenska kulturen”, beter sig själva på ett sätt som de tidigare hävdat till hundra procent beror på kulturell bakgrund. SDs bortförklaring? Tjejerna var dryga slampor. Man kräks lite i munnen när man tänker på det. Behövs det sägas att de hycklar?

I Expressen idag går man i detalj igenom SDs rapport där man visar hur de kvinnor som vågar anmäla blir tillintetgjorda, förnedrade och ifrågasatta (Motiv, leverne). Shaming the victim till 100%. Läs den artikeln.

SDs agerande efter Köln visade på behovet av förändring i synen på vem det är som begår de sexuella övergreppen i vårat samhälle (vi män) och efter att idag ha läst om SDs hantering av sexuella trakasserier så är jag än mer övertygad om det jag skrev då…

Född svensk eller inte, problemet ligger hos oss män och det är vi som måste ändra oss. Hur gärna än vill skylla det på härkomst så handlar det om makt och ägande. Det är 2016 nu, vi måste fixa det här! Vi måste se och förstå att bara kvinnor själva har rätt att bestämma hur de vill vara, med vem de vill vara och hur de vill vara det. Vi måste förstå att kvinnor inte vill ha män som skyddar dem mot andra män. De vill ha liv där de inte behöver vara rädda alls. Börja med dig själv och fortsätt utåt, förr eller senare når vi även dem som i nuet vägrar förstå!

*Parafras på del ur Bättre, Bättre, Dag för Dag – Fattaru

**Jag är inte dum i huvudet, jag vet att det finns ställen på jorden där kvinnor har det sämre än här. Men varför skulle det ursäkta vår oförmåga att ta tag i de problem vi själva är grunden till?

FacebooktwitterFacebooktwitter

You may also like...