Flyktingkrisen och katastrofen i Syrien på ett par minuter om dagen: Inledning

Väldigt mycket som berörs i media kretsar idag kring inbördeskriget i Syrien. Ett inbördeskrig som jag kände att jag själv egentligen hade väldigt dålig koll på. Därför bestämde jag mig för att skapa mig en bild av både själva kriget och den påföljande flyktingkatastrofen. Resultatet tänkte jag dela med mig av till dem av er som vill läsa det.

För att det inte skall bli för tungläst har jag gått in med ambitionen att skapa ett sätt att sätta sig in i konflikten och katastrofen på bara ett par minuter om dagen. Givetvis kommer många saker att falla bort och förenklingarna kommer hagla, men jag känner mig numera relativt säker på vad det faktiskt är som pågår där nere och hur jag ska bemöta allt ljug som förpestar mitt FB-flöde. Serien är byggd på så breda källor som möjligt och jag har därför försökt slänga in länkar till fördjupning för dem som vill läsa mer eller följa de spår jag har följt.

Serien är indelad i fem delar. Jag börjar med en allmän genomgång av konflikten/krisen för att mot slutet lägga mer koncentration på Sveriges del i det hela.

Jag börjar med del ett idag och min ambition är att minst en del per dag (eller två) skall följa om tiden tillåter.

PS. Får ibland frågor om det är ok att dela inlägg jag skrivit. Det är helt i sin ordning. Dela gärna, eller tagga folk, så mycket ni vill om ni menar att det finns andra som skulle kunna vara intresserade av det jag skriver.

FacebooktwitterFacebooktwitter

You may also like...