Vad gör handbollsproffs under sena fredagskvällar? Utför klädvård förstås

Jag har verkligen en magisk förmåga att paja mina kläder. Oavsett om det handlar om koftor från Nudie och Bruun och Stengade eller ett par billiga chinos från H&M så verkar det som om de är dömda att gå sönder så fort de hamnar i min ägo.

Tur då att det finns nål och tråd.

Klädvård en sen fredagskväll. Copyright gustavrydergard.se

Klädvård en sen fredagskväll. Copyright: gustavrydergard.se

När jag var yngre (och ironiskt nog inte tjänade några pengar att tala om) betydde ett hål i något plagg nästan alltid en tripp till klädinsamlingen där jag skänte bort plagget. Jag var helt enkelt för lat och för fåfäng för att laga mina egna kläder. Det här pågick ganska länge, ända tills den dagen då jag insåg att det är ett helt sinnessjukt beteende.

Det är klart att grejer kan gå sönder på ett sätt så att de inte går att laga, jag är rätt bra på det med. Men väldigt ofta handlar det om en söm som gått upp eller jeans som slitits och behöver lappas. Sådana lagningar tar inte mer än ett par minuter och kostar bara ett par kronor. Att inte göra det är bara dumt.

När man som jag fått får upp ett intresse för privatekonomi och sparande så får man snabbt olika uppenbarelser. En sådan är att det är en väldigt sjuk värld vi lever i där man utan problem kan köpa ett par halvtrasiga jeans för 1000 spänn men däremot känner sig som en lägre stående människa om man lagar dem när de går sönder helt (jag talar av egen erfarenhet här, jag raljerar inte över andra). För egen del får det vara slut med sådana dumheter nu. Numera lagar jag alla kläder som pajar och slänger/ger bort saker först då jag verkligen inte kan tänka mig att bära dem mer.

Hur gör ni? Lagar ni kläder eller tar ni det som en ursäkt för att köpa nya?

FacebooktwitterFacebooktwitter

You may also like...

  • Annika Rydergård

    Ett steg på vägen mot ett mer hållbart samhälle, för dig själv o världen. Bra där! Ett annat steg är att inte tvätta sönder kläderna i onödan, det spar otroligt mycket i miljöhänseende. Vädra t.e.x ylle, ta bort enstaka fläckar direkt eller tänk hellre en ren jord än ett par sterilt fläckfriajeans.