5 saker som visar att Sverige absolut inte står inför en #systemkollaps

Det snackas allt oftare om att Sverige står på randen av en systemkollaps. Svenska kvinnor kan inte gå ensamma på gatan längre. Ungdomar blir blåsta på jobben vilka istället landar hos nyanlända socialturister. Sverige har världens högsta skattebörda och kan ändå inte ta hand om sina invånare. Egentligen finns bara en lösning, SD och dess vita riddare. Stäng gränserna och släng ut packet.

#Nufårdetvaranog …

Ja, nog får det faktiskt lov att vara nu. Men kanske inte så som de internettroll som ligger bakom dessa hashtags menar. Istället får det vara nog med dumheter.

Sverigevänner, här är 5 saker som visar att Sverige inte står på randen till en #systemkollaps

Arbetslösheten minskar – Den totala arbetslösheten peakade år 2009 med 8.9 procent arbetslöshet. I december 2015 hade Sverige en total arbetslöshet på 7.1 procent. Ni som faktiskt läser tidningar med andra nyheter än påhittade sådana om gatubarn som äter andra barn kanske känner igen 2009 som året efter den värsta ekonomiska krisen i mannaminne. Arbetslöshet styrs nämligen mest av konjunktur. Politiker kan bara försöka jämna ut de värsta svängningarna på diagrammet.

Förutom minskningen av den totala arbetslösheten så har även ungdomsarbetslösheten minskat. Även denna peakade 2009 på 26 %, hela 7 % över de 19% som vi ligger på idag.

Visst vår siffra är hög jämfört med flera länder. I tillexempel Tyskland använder man sig av mini-jobb som betalar 400 euro i månaden. Dessa jobb har människor i snitt i 3 månader innan de ryker och måste hitta ett nytt. Dessa ungdomar räknas i Tyskland inte som arbetslösa men ingen normalt funtad människa kan väl tro att man kan leva på 400 Euro i månaden i ett land som Tyskland?

Originalbild från ekonomifakta.se

Originalbild från ekonomifakta.se

Sverige är rikare än någonsin – Sveriges tillväxt låg 2014 på 2.3% och summan för totalt BNP var hissnande 3731 miljarder. Högsta noteringen någonsin. I en lågkonjunktur har BNP ofta en negativ utveckling, precis som den hade senast under 2009 och den stora krisen som då rådde världen över. Att vi har mindre pengar till välfärd över idag beror snarare på att vi sänkt skattebördan med ca 300 miljarder per år över den senaste tiden. Se inlägg om Sveriges inte så höga skatter här.

En ekonomi med förhållandevis god tillväxt är vad vi har. Två procent kanske inte känns som så mycket men ni kan fråga Japan hur mycket de hade varit beredda att ge för vår tillväxt. De har nämligen stått still sedan Godzilla klev upp ur vattnet senast.

Källa: http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Ekonomi/Tillvaxt/BNP—Sverige/

Anmälda våldtäkter minskar – Men det här kan väl inte stämma? Katerina Janouch har ju gått ut i media och berättat om hur otryggt det är med allt marokkanskt slödder på gatorna och att hon hejar på ny-nazister som slagit dessa samt utländskt utseende småflickor på käften.

Faktum är att vi i Sverige hade 23 % färre kvinnor som utsatts för sexualbrott år 2014 än 2013. År 2014 utsattes en procent av Sveriges kvinnor för sexualbrott. Ungefär 50% av någon närstående. Det är naturligtvis alldeles för många och vi måste arbeta hårt för att få män att inse att sex inte är en rättighet även om man är gifta. Det är å andra sidan inte någon explosion av sexualbrott och heller ingen importerad sexbrottsvåg. 2015 minskade även antalet anmälda våldtäkter med 12 % eller 796 brott.

En intressant detalj är att den mest utsatta gruppen är kvinnor med två utlandsfödda föräldrar samtidigt som 98% av sexualbrotten begås av män. Kanske är dags för Janoush och hennes nazister att ge sig ut för att skydda andra generationens invandrarflickor mot oss män?

Källa: https://www.bra.se/bra/brott-och-statistik/valdtakt-och-sexualbrott.html

Svenskarna inkomster är högre än någonsin – Svensken får mer pengar för sitt arbete än någonsin förut. Lägg till det som tidigare visats, att arbetslösheten sjunker,  så har vi om inte en strålande bild så i vilket fall en positiv bild av utvecklingen för individen i Sverige.

På 20 år har reallönerna i Sverige ökat med 56% eller en årlig ökning med 2.8%. Samtidigt har inflationen legat lägre under många av de här åren vilket gjort att svensken i genomsnitt ökat sin lön även i faktiskt värde.

Originalbild från ekonomifakta.se

Originalbild från ekonomifakta.se

Källa: http://www.scb.se/sv_/hitta-statistik/statistik-efter-amne/priser-och-konsumtion/konsumentprisindex/konsumentprisindex-kpi/33772/33779/konsumentprisindex-kpi/33831/

Nyföretagandet i Sverige blomstrar – Nyföretagandet har aldrig varit större och Sverige, efter Holland, toppar listan i Europa när det kommer till nystartade småföretag som fortfarande lever efter två år.

Det tas ofta upp i den politiska debatten att Sverige ligger efter många länder när det kommer till antal företag som startas varje år. Vad som sällan tas upp är dels den högre levnadsstandarden i Sverige som sätter högra press på företagets lönsamhet och dels att Sverige är det land i Europa, efter Holland, där flest nystartade företag faktiskt fortfarande lever efter två år.

Originalbild från ekonomifakta.se

Originalbild från ekonomifakta.se

Sammanfattning och reflektion:

Sverige är ett land i kris. Det är dock ingen ekonomisk eller samhällsfunktionell kris utan en identitetskris. Vi låter oss ledas som blinda hundar av välkammade herrar med brun agenda. Ingen orkar ens googla det dom säger utan tänker istället att: „äsch det stämmer nog det dom säger“. Sverige är ett land med en växande ekonomi, minskande brottslighet, ökande företagaranda samt minskande arbetslöshet. Om det här är tecken på samhällskollaps, då vet jag inte vad jag skall säga mer.

Det är nu 8 år sedan senaste stora internationella krisen. Åtta år brukar vara en magisk gräns för en högkonjunktur och det är därför kanske inte så dumt att tro att vi kommer gå in i en ny lågkonjunktur snart. Denna har dock inget med varken kriget i Syrien eller SD att göra. Kom ihåg det när Jimmy står där och mässar om massinvandringen om något år. Konjunkturen vänder förr eller senare upp igen och förr eller senare blir det även fred i Syrien. Tills dess kan vi väl koncentrera oss på att ta hand om varandra?

 

FacebooktwitterFacebooktwitter

You may also like...

  • Moder Svea

    Du väljer ut 5 paradgrenar dessutom drivna av rådande högkonjuktur, men tyvärr så måste man se till alla grenar. Även de dåliga! Annars är det inte seriöst. Jag kontrar med denna: http://www.aftonbladet.se/ledare/a/Wpd2d/patienterna-dor-i-vantan-pa-sangar

  • Moder Svea

    Jag noterar att ”En intressant detalj är att den mest utsatta gruppen är kvinnor med två utlandsfödda föräldrar”! Säger det dig något om invandrad kultur?
    Bara för att statistiken går ner i Sverige, behöver vi väl inte sticka huvudet i sanden om sanningen, om än i en sjunkande statistik? Det gynnar inte de som är utsatta, kvinnorna! Men vad vet jag, jag är ju ingen feminist!